Baeckens Optics Bvba

Het onmogelijke doen we onmiddellijk, voor wonderen moet u even wachten...
Baeckens Optics Bvba Markt 5
1785 Merchtem
Bel ons
(0)52 37 37 20

Materialen brillen

Naargelang uw smaak en uw activiteiten zal uw keuze uitgaan naar brilmonturen bestaande uit verschillende materies. Acetaat, hout, hoorn, koolstofvezel, optyl of epoxy, polyamides, titanium: hierna volgen enkele definities om u te helpen om juist te kiezen naargelang uw levensstijl.
Acetaat

De brillen in plastic zijn in werkelijkheid vaak vervaardigd uit celluloseacetaat.
Ook wel viscose genaamd, kunstzijde of rayon, het betreft een materie die soepel is om te bewerken en heel bestendig, en die men bekomt op basis van plantaardige componenten zoals katoen.
De brillen in acetaat worden vervaardigd met behulp van acetaatplaatjes in verschillende kleuren die worden samengevoegd door middel van een verwarmingstechniek.
Het over elkaar leggen van verschillende plaatjes maakt het ook mogelijk om nooit geziene kleurnuances te bekomen die heel divers kunnen zijn, en dat komt de ontwerpers ten goede.
Bron: AlloLunettes.comHout

Meer en weer ontwerpers beginnen met houten monturen, net zoals Rolf of Gold & Wood.
Andere merken als Cartier, Boucheron, Fred of Öga gebruiken ook dit materiaal.
Houten monturen zijn niet alleen origineel qua vorm en qua kleur, ze voelen ook heel aangenaam aan. Het hout dat meest wordt gebruikt is notelaar, wilde kersenboom, esdoorn, perenboom, palissander en bubinga, een Afrikaanse boom waarvan het hout lichtjes paarsachtig is.
De houten monturen zijn bijzonder fragiel, het zijn echte luxeaccessoires die men met de meeste zorg moet behandelen.
Bron: AlloLunettes.comHoorn

Hoorn van buffel wordt gebruikt voor het maken van hoogwaardige brillen. Cartier, Fred en Boucheron gebruiken het bijvoorbeeld in bepaalde onderdelen van hun modellen.
Voor de vervaardiging wordt het hoorn zacht gemaakt met stoom, dat wordt omgevormd tot blaadjes en vervolgens opnieuw kruiselings wordt geassembleerd voor meer stevigheid.
De monturen in hoorn zijn manueel gemaakt en op maat want het is moeilijk voor de opticien om ze opnieuw aan te passen. De belangrijkste voordelen die het materiaal biedt zijn de degelijkheid en de lichtheid maar een nauwgezet onderhoud is nodig om het dof worden van de monturen te vermijden bij veroudering.
Bron:  AlloLunettes.comKoolstofvezel

Koolstofvezel is ongetwijfeld het materiaal dat momenteel het meest in trek is. Koolstofvezel valt steeds meer in de smaak bij fabrikanten en ontwerpers van brillen omwille van de verrassende eigenschappen.
10 keer bestendiger en 75 % lichter dan staal, koolstofvezel heeft duidelijk meer dan één troef om ons tevreden te stemmen. Verschillende grote merken als Tag Heuer, Exalto, Bellinger en Charmant Z gebruiken het in bepaalde van hun monturen.
Het enige nadeel zijn de geringe mogelijkheden qua kleur. Het is dus aan de ontwerpers om eerder het verschil te maken met de vorm dan met het kleur …
Bron:  AlloLunettes.comOptyl of epoxy

Optyl is een hypoallergeen epoxyhars. Brillen vervaardigd uit dit materiaal zijn meestal doorschijnend maar bepaalde monturen kunnen ook ondoorschijnend zijn.
De belangrijkste voordelen zijn de degelijkheid, de lichtheid, de onontvlambaarheid, de hardheid en het feit dat bij verwarmde toestand, het materiaal automatisch opnieuw zijn initiële vorm aanneemt.
Let wel op want indien u uw montuur achter een autoraam in de zon laat liggen, dan kan het dat de bril opnieuw zijn oorspronkelijke vorm gaat aannemen, namelijk de vorm van het model waarin hij werd ontworpen, en de afstelling door de opticien riskeert dan te verdwijnen.
Bron:  AlloLunettes.comPolyamiden

Een polyamide is een thermoplastisch hars dat zuiver wordt gebruikt of in combinatie met andere plastic materialen, voor het vervaardigen van zonnebrilmonturen, sportbrillen en veiligheidsbrillen.
SPX is één van de polyamiden die worden gebruikt in de brillenindustrie, bij Julbo of Adidas bijvoorbeeld.
De monturen in polyamide zijn tegelijkertijd degelijk en flexibel en bestendig tegen de meeste oplosmiddelen. Ze hebben echter de neiging om te krimpen indien ze worden blootgesteld aan een te hoge temperatuur; SPX verdraagt de warmte veel beter. Visueel gelijkt dit materiaal sterk op acetaat.
Bron:  AlloLunettes.comTitanium

Titanium wordt gebruikt als pantsering in de militaire industrie, in de biomedische sector, in de luchtvaart, in fietskaders, enz. Titanium is een licht metaal, anallergisch, flexibel, heel bestendig en anti-corrosie.
Het dient ook voor het maken van heel fijne en kleurrijke brillen naar keuze, die tegelijkertijd heel licht zijn en bestendig tegen torsie en met een vrij lange levensduur. Deze monturen in zuiver titanium zijn bijzonder geschikt voor mensen die allergisch zijn aan nikkel.
Er bestaan ook legeringen op basis van titanium waaronder beta-titanium, dat ultra licht is en voor 75 % bestaat uit titanium.
Bron:  AlloLunettes.com
 

Openingsuren

Maandag Gesloten 13:00 - 18:30
Dinsdag 09:00 - 12:00 13:00 - 18:30
Woensdag 09:00 - 12:00 13:00 - 18:30
Donderdag 09:00 - 12:00 13:00 - 18:30
Vrijdag 09:00 - 12:00 13:00 - 18:30
Zaterdag 09:00 - 12:00 13:00 - 17:00
Zondag Gesloten Gesloten

Actualiteit

Actie: 75% korting op de glazen van uw 2de bril* 04 januari 2020 U koopt een 1ste paar premium multifocale brillenglazen (iD MySelf, MyStyle V+, LifeStyle 3i of LifeStyle[...]
NIEUW: Volg ons op Facebook en Instagram! 13 september 2019    Volg ons op Facebook:  http://www.facebook.com/baeckensoptics Volg ons op Instagram:  b[...]
Meer nieuws uit de actualiteit

Waar kunt u ons vinden ?

Bezoek onze
pagina
Administratie
- Cette paire a bien été ajoutée à vos favoris!
- Vous avez déjà 6 paires de lunettes dans vos favoris!
- Dit paar is verwijderd uit uw favorieten!
Favorieten bekijken